27. toukokuuta 2017

päivällinen Chanelilla


Koska on olemassa aamiainen Tiffanylla, mä päätin, että mä olin päivällisellä Chanelilla. Noh, en itse asias astunut koko liikkeeseen sisään, kun tehtiin kaikkea muuta, mutta silti. Tässä postauksessa kerron tokasta päivästä Pariisissa, eli siitä päivästä, kun mentiin käymään pääkadulla. Pariisin pääkatu Champs-Elysées, tai no Avenue des Champs-Elysées on tosiaan melkein kaksi kilometriä pitkä, ja käveltiin se päästä päähän. Mutta sitä ennen tapahtu jotain vielä hienompaa.
Siinä hän on, La Tour Eiffel. On aika kaukaa otettu kuva, mutta käytiin siis tosiaan katselemassa Eiffel-torniakin. Itse asiassa viimeksi tänään tuli puhuttua Sanin kanssa, että miksi hitossa emme palanneet takaisin Trocadérolle - metropysäkki, josta siis pääsee heti tälle pienelle aukealle, aidatulle katukivetysasialle, mistä Eiffelin näkee. Meinaan, kuten näette, tuolla kaukan olisi ollut joku puistokin... Oltais saatu parempia kuvia, helkkari. Noh, ehkä ensi kerralla!


Yllä näkyy joitain tauluja tai muita sellaisia Eiffel-tornista. Mut muuten pysäytti yks matkamuistokaupustelija - mitä kyllä kaikilla Pariisin nähtävyyksillä oli - ja meinasin olla ostamatta yhtään mitään ja kävellä pois, mutta sitten päädyin katselemaan, mitä sillä oli. Satuin nimittäin ihastumaan yhteen kirkkaan pinkkiin ja kiiltävään taskupeiliin! Siinä oli kuva ainakin Eiffel-tornista ja Riemukaaresta. En edes muista, oliko siinä kolmas kuva vai ei. Sen näette joka tapauksessa paremmin sitten ostospostauksessa.
Noniin, ja sitten takaisin pääkadulle. Se oli tosiaan ihan täynnä kaikenlaisia liikkeitä. Adidas, Sephora, Chanel, Ralph Lauren, Nike, H&M, Zara, Disney Store - minne en jostain kumman syystä mennyt... - ja vaikka mitä muuta! Tietenkin esimerkiksi Adidas, Sephora, Nike ja myös Levi's oli pakko käydä läpi. Toisaalta musta Sephorassa oli lähinnä vaan ahdistavaa, oli tosi paljon ihmisiä ja ihan sairaan lämmin. Ton pääkadun toisessa päässä tuolla kaukana on Concorde-aukio, ja sitten takana on Riemukaari.
Ja tässä kuvassa näemme sen kohdan, jossa poliisi ammuttiin ihan vähän aikaa sitten - silloin siis, onhan siitä nyt jo aikaa. Ton näkeminen sai mut kyllä aika haikeaksi sinänsä, eikä mikään ihmekään. Mietittiin, että tosi outoa ajatella, että tässä me nyt vaan katotaan tätä meidän edessä. Eikä oo hajuakaan, millasta sillon oli, ku se tapahtu.

Meinasin jopa laittaa erittäin goalsin kuvan Macin liikkeen edustalta, mutta jostain kumman syystä tämä herjaa, että sen kuvan tallentamisessa on  käynyt virhe. Noh, olkoon sitten... Kuitenkin! Siellä tapasimme ruotsalaismyyjän, joka on asunut Ranskassa 3 vuotta ja puhuu kuulemma kieltä lähes perusteellisesti. Hän kuuli, kun puhuimme suomea ja tuli kysymään ihan vaan että "Suomi?" ja vastasimme Ninnan kanssa, että "Oui!". Selvisi, että hän osaa sanoa 3 sanaa suomeksi; "Moi", "Kiitos" ja "Perkelenvittu" - mun mielestä ainoat sanat, mitä suomesta pitää tietää, true story haha!
Kävin myös tänä päivänä ensimmäistä kertaa elämässäni Starbucksissa. Kai mä nyt sitten oon virallisesti white girl. Otin mansikkapirtelön, ja olihan se hyvää! Mä osasin jopa tavaa nimeni niille. Englanniksi... Nojoo! Shoppailtiin mun mielestä vielä vähän aikaa tän jälkeen, mut ei enää kauaa. Muita kuvia ei tältä päivältä ole, keskityin kauppojen katsastamiseen enemmän. Vaikka en kyllä mitään ostanutkaan. 
    Seuraava postaus tuleekin olemaan ehkä vielä pidempi kuin edellinen, koska mä otin silloin jostain kumman syystä kauhean määrän kuvia. Kyllä mä niitä seulon, ehkä siitä jopa tulee lyhyempi! Mutta mistä tällä kertaa tulee tekstiä? Sen näette myöhemmin.

4 kommenttia:

  1. Vau, ei voi muuta kuin ihailla Pariisia! *.*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siinä ihailtavaa onneks riittää vaikka kuinka paljon :D

      Poista
  2. Pariisi on aivan upean näköinen paikka, haluaisin käydä joskus! Ihana postaus :)

    tiiaemilia.blogspot.fi

    VastaaPoista