23. kesäkuuta 2017

aina soi näin notre dame

Vihdoin on kolmannen Pariisi-postauksen eli kolmannen päivän käsittelyn aika! Tuona päivänä kävimme siis Notre Damessa, Riemukaarella ja Galeries Lafayettessa, joka on siis Pariisin keskustassa sijaitseva ostoskeskus.



Mua itse asiassa hävettää myöntää, että en muista minkään näiden rakennuksien nimiä... Noh, kuitenkin! Ennen kun käytiin Notre Damessa, käytiin ostamassa tulaisia ja myös syömässä. Mä ostin tuliaisia tasan 50 euron edestä ja vain jopa 2 tuotetta oli mulle itselleni.

Oli kyl musta hyvää ruokaa! Ja jep, otin jälkiruoaksi banana splitin, enkä crème brûléeta kuin varmaan olisi pitänyt. Mutta maistoin sitä vähän Ninnalta, ja olihan se taivaallista... Paikan nimi oli Notre Dame itse asiassa, haha. Jos koskaan meette Notre Damen katedraalissa käymään, menkää suoraan sen ohi sillan yli, niin siellä tämä ravintola on. Meillä oli tosi kiva tarjoilija ainakin, ja muistan, että meille jopa avattiin ovi ja tervehdittiin henkilökohtaisesti. Se oli musta aika jännää, harvoin niin Suomessa käy.
Ja pakollinen kuva sillasta, eikö oo upea näky? Noniin, ja sitten asiaan.

Oli kyllä siistiä käydä! Toisaalta mun ja Maijan elämää häiritsi se, että molempien päässä soi koko ajan biisejä "Notre Damen kellonsoittajasta", jotenka. Toisaalta, onneksi ne kaikki biisit ovat hyviä, hah.


Eniten kyllä rakastuin niihin kaikkiin lasimaalauksiin, ne oli tosi kauniita! Ja esimerkiksi yllä näkyvä alttari on musta kans todella hieno. Vanhoissa kirkoissa, ja varsinkin katedraaleissa, on kyllä kaikkee hienoo. Tästä me lähdettiinkin sitten Riemukaareen.
Riemukaari on tosiaan noin 50 metriin ulottuva... kaari. Okei, en mä oikeen tiedä millä nimellä sitä oikein kutsuisi. Muistan ekana päivänä oppaan kertoneen, että se rakennettiin Napoleonin voitettujen ja vissiin myös hävittyjen sotien ja kuolleiden sotilaiden muistolle. En kyllä päätäni anna pantiksi, mutta muistaakseni tarina meni näin!
Näissä kuvissa näkyykin, miten Pariisi on haluttu säilyttää vanhana. Kaupungin laidalla näkyvät kaikki modernit pilvenpiirtäjät ynnä muut sellaiset - ja myös näköjään toinen kaari, jonka nimeä en kyllä nyt muista. Ja joo, mä olisin voinut nousta korokkeelle, että oisin saanut kuvat ilman noita fakin piikkejä. Mut totuus on se, että mä olin sen verran paniikissa, etten vaan pystynyt. Hyrr, mua kriippas kyllä kaikista eniten ne portaat ylös ja alas... En todellakaa pidä kierreportaista, näyttää aina vaan siltä, että loppua ei sekä ylös että alas näy.
     Itse asiassa mä menin pienoiseen paniikkiin noin puolessa välissä, ja kiitin elämää ja Riemukaaren rakentajia siitä, että portaiden välillä on levähdyspaikkoja. Takanani kulkenut nainen myös kaiken lisäksi kysyi minulta, että "
ça va?" eli noh, "miten voit, miten menee" tai muuta sellaista. Hän varmaan huomasi, että en oikein pidä korkeista paikoista, hah. Selitin siinä sitten, että oon vaan vähän peloissani. Ennen kattotasannetta siellä oli muuten kaksi tasoa sisälläkin, jossa ekassa oli keskellä iso televisio tai mikä lie lattiassa. Siitä näki, mitä alhaalla ulkona tapahtui. Mun kädet tärisi sillon niin, että oli mahdotonta saada hyvää kuvaa siitäkään... Oivoi.


Ja kun sieltä muuten lähdettiin alas, vastassa oli huone, jossa oli jotain kuvia miehistä erilaisissa sotilasasuissa. Mikä senkin idea oli, you tell me. Yllä olevassa kuvassa on tuntemattoman sotilaan hauta, ja siinä palaa ikuinen liekki. Eiköhän mennä seuraavaan paikkaan sitten.
Galeries Lafayette, 8-kerroksinen jättiläinen. Kun kerran ollaan Pariisissa, voitte arvata, että täällä ne kaikki kalliit merkit oli kerätty saman katon alle. Prada, Gucci, Ted Baker - mun the one - ja vaikka mitä muita. Karl Lagerfeldinkin piste oli. Heti kun sen näin, mä vaan menin sinne sen kummemmin miettimättä mitään. Aattelin ostaa kuoret, mutta jostain syystä en niin tehnykään. Tiiän, mitä mietitte - menin tietenkin ostelemaan Ted Bakerilta! Mutta ne näette vasta ostospostauksessa. Ja siihen on totta vie aikaa... Oivoi.
Ekassa kerroksessa oli siis pääasiassa vain koruja, meikkejä ja laukkuja. Siellä oli joku laukkuale, koska se oli siis aivan täynnä ihmisiä... Ajattelin melkein ostaa jonkun, mutta tykästyin lähinnä vaan Kate Spade New Yorkin ja Givenchyn laukkuihin, ja ne olivat turhan kalliita. Toisessa ja kolmannessa kerroksessa taisi olla naisten muotia, seuraavissa miesten ja lasten, ja seiskakerroksessa oli matkamuistomyymälöitä. Kellarikerroksessa oli kenkiä. Käytiin me toki sielläkin, mutta en kauheasti nähnyt mitään kivaa.

Tuona päivänä ostinkin vain yhden asian, mutta itse asiassa tiistaina palasin paikalle ja ostin erään todella pitkään mietinnässä olleen tavaran. Mitä ostin? Selviää myöhemmin... Olenpa mysteerinen! Noh, mitäs pidätte kolmannesta Pariisissa vietetystä päivästä?

4 kommenttia:

  1. Tosi ihania kuvia!:)

    http://tia-marial.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. On kyllä niin ihanan näköistä ja kauniita rakennuksia ja monumentteja!

    http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niinpä! jos joku paikka on vaan wow, niin se on pariisi

      Poista