16. heinäkuuta 2017

Louvre ja Père-Lachaise

Neljäs Pariisissa vietetty päivä alkaa tästä. Kävimme siis tosiaan Louvren taidemuseossa, ja sitten Père-Lachaisessa - eli hautausmaalla. Oli onneksi tosi ihana päivä, niin ei ollut ihan kamalaa kävellä siellä! Okei no, kaatosade tai vaikka räntäsade Pariisissa, that's still the dream.





Louvressa on tosi paljon nähtävää, sehän on ihan jättimäinen, eli otin luonnollisesti aika paljon kuvia. Näytän tässä postauksessa vain murto-osan, muuten pelkästään tästä postauksesta tulisi kilometrin mittainen. Ylhäällä tosiaan vähän esimakua koko paikasta. Tietenkin sitten tuo aula oli suoraan sanottuna aivan perkeleellinen, museossa kun käy niin paljon ihmisiä joka vuosi.

Eka huone, mihin mentiin, oli ihan täynnä patsaita ja veistoksia. Ajateltiin, että ehkä tää on joskus ollut jonkunmoinen sisäpiha - kun noita seiniä nyt katselee.
Voitte vaan kuvitella, kuinka monet portaat me tuolla kerkesimme kävelemään sen muutaman tunnin aikana, minkä siellä vietimme...
Ja tässä on mun lempparikuva ja varmaan lempparihuone koko päivältä! Onkohan tää sellanen sali, jossa pidettiin aina välillä joitain tanssiaisia... Tai sitten vaan jotain isoja illallisia vieraille, kukapa tietää - en meinaan lukenut niitä opastustauluja mitä lie, jos niitä edes tässä kohdassa oli. Noh, oli luultavasti ihan kaikkialla, mutta en vain ollut tarkkana.


Vietettiin itse asiassa tuolla siivessä aika paljon aikaa, siellä kun oli kaikkea kaunista nähtävää. Mut sitten kyllästyttiin ja päätettiin mennä katselemaan maalauksia. Ja jostain syystä myös eksyttiin hetkeksi Antiikkiin...

Minkä jälkeen sitten palattiin taas tuommoiseen samantapaiseen siipeen, kuin pari kuvaa sitten. Itse asiassa sen edellisen siiven aiheena taisi olla Napoleon III - en kyllä todellakaan muista, saattaa olla, että oli joku aivan eri.


Astiastoa, joku pienoinen salonki tai muu oleskeluhuone, ja sitten joitain rasioita. Ellen ihan väärin muista, ne ovat vissiinkin voiderasioita. Tai ainakin osa niistä ehkä, tajusin vasta nyt, että tietoja olisi lukenut tossa kuvan alapuolella... Niinpä niin, silloin en tiennyt mitään elämästä enkä tiiä kyllä vieläkään, oivoi! Mut, eiköhän nyt seuraavaksi hypätä siihen kohtaan, jota kaikki luultavasti odottelevat.


La Joconde eli Mona Lisa - tai kuten museon opasteessa; Monna Lisa (jep) - kaikessa komeudessaan! Pääsin lähemmäksikin, ja otin kuvia, mutta ne ovat vähän huonolaatuisia. Piti meinaan joka tapauksessa zoomata. Päätin myös elää vaan niiden kuvien kanssa, mitä siihen mennessä olin saanut, koska mun oli vaan pakko päästä sivummalle tuosta ihmisjoukosta. Tän jälkeen me pysähdyttiinkin vähäks aikaa istumaan tuolle käytävälle, josta aikaisempi kuva on. Mietiskeltiin, mitä tehtäisiin seuraavaksi. Päädyttiin Louvren mäkkäriin ja sitten lähdettiin etsimään ulospääsyä.

Oli muuten yllättävän vaikeaa päästä edes tähän kohtaan asti, ehheh. Toisaalta, ihmettelin vaan, että miksi taidemuseossa on kiinni jonkunmoinen pieni ostoskeskus ja kuvassa näkyvä Applen liike. En siis siitäkään varma ole, mutta Le Printemps sen nimi oli, ja aikaisemmin opettajamme kertoi sellaisen ostarin olevan ainakin olemassa.
Otimme vielä hetken kuvia ulkona, ja sitten kysyimme eräältä matkamuistokauppiaalta, missä mahtaa olla lähin metroasema. Sitten lähdimme Père-Lachaiseen. Katselemaan Edith Piafin ja Jim Morrisonin hautoja. Ja jep, se olin minä, joka toivoi siellä käymistä - yllätys yllätys!
Haudat oli pääasiassa aika isoja, tuollaisia kuin kuvassa vähän näkyy. Nuo ovat siis nimenomaan perhehautoja. Matkan jälkeen ranskan tunnilla opettajamme kertoi, että sitten kun kaikki perheestä on haudattu tuohon samaan paikkaan, avain heitetään sinne. Sitten kukaan ei enää ikinä pääse avaamaan ovea. Musta aika jännää!
Ja seuraavaksi yhdet kohokohdat koko Pariisinmatkalta. Minun kohokohtani nimenomaan.


Ja siinä he lepäävät. Kyllä tässäkin reissussa pari tuntia taisi mennä, kun etsiskelimme hautoja melkein tuli perseen alla. Jostain syystä Jim Morrisonin haudan lähelle ei päässyt, ottaen huomioon, että Edith Piafin kiven viereen pääsi.
     Siinä oli neljäs päivä! Tajusin muuten aikaisemmin, että viidenneltä päivältä Versaillesista ei tule postausta. Minä nimittäin vietin päivän kipeänä vuoteessa hotellihuoneessa. Kuulemma en kyllä missannut mitään! Muut jonottivat 3 tuntia päästäkseen sisään, viettivät tunnin palatsissa ja lähtivät. Meillä oli siis suunnitelmissa vielä tuona päivänä käydä Galeries Lafayettessa, mutta emme siis tietenkään ehtineet. Muut ajattelivat mun olevan vihainen, kun en pääse sinne, mutta oikeasti en edes muistanut koko asiaa. Miettikää nyt! Ninna, Sani ja Maija tulevat sateesta märkinä takaisin hotelliin, ja kauhulla miettivät, että joutuvat kohtaamaan vihaisen Lissun... mutta todellisuudessa oven avaa erittäin väsynyt, juuri herännyt Lissu. Sunnuntai oli kyllä yksi lemppareista, koska sinä iltana emme tehneet enää yhtään mitään. Löhöilimme vain!

6 kommenttia:

  1. On tuo Louvre kyllä upean näköinen, vau!

    http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin on, ja noin 90% taisi silti nähdä näkemättä. pitää joskus mennä uudestaan!

      Poista
  2. Tosi kivoja kuvia!

    https://tia-marial.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Oih, tuli ikävä Pariisiin! Aivan ihana kaupunki. Pitääpä heti mennä lukemaan sun aiemmatkin Pariisi-postaukset :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sama itelläkin ku näit postauksia teen ;__; kiva juttu et ainakin tykkäät näistä :D

      Poista